Pineapple

WordPress is dé key voor een unieke website

Als je denkt aan een goede website, waar denk je dan aan? Waarschijnlijk dat deze er mooi en strak moet uitzien, goed werkt en voldoet aan ieders wensen, zowel die van jou als de wensen van jouw klanten. Hiervoor moet een website voortdurend worden bijgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van informatie, toevoegen van foto’s, blogs, landingspagina’s, enzovoorts. Kortom, een goede website is altijd in ontwikkeling. Eenvoud in beheer is daarom een must, wil jij een goede website kunnen presenteren. Dit is de reden waarom Pineapple Webdesign in Roermond werkt met WordPress, hét platform waarbij dit allemaal mogelijk is. Wil je nog meer over WordPress weten en welke voordelen het heeft? Lees hieronder dan vooral verder!

WAT IS WORDPRESS?

Om te weten wat WordPress is, kijken we eerst even kijken naar de term CMS. De kans is aanwezig dat je nog nooit hebt gehoord een content management system (CMS), maar tegenwoordig kun je er niet meer omheen als je te maken krijgt met het onderhoud van een website.

In het verleden was het maken en/of onderhouden van een website alleen weggelegd voor mensen met kennis over programmeertalen, zoals HTML. Tegenwoordig heeft (bijna) ieder bedrijf een eigen website. Niet al deze mensen hebben technische voelsprieten of programmeerervaring. Zij onderhouden hun website in een CMS. Dit is een systeem waarmee je de inhoud op jouw website heel makkelijk kunt beheren zonder dat je moeilijke codes hoeft te schrijven om aanpassingen te maken. Dit maakt het dus relatief makkelijk om je eigen website te beheren, ook zonder technische ervaring.

WordPress is een populair voorbeeld van zo’n CMS. Het bijzondere aan WordPress is bovendien dat het een opensource-CMS is. Dit biedt het voordeel dat het systeem door iedereen open te gebruiken is. Hierdoor zijn er veel plugins en add-ons ontwikkeld die handig kunnen zijn voor bedrijven in verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan inschrijfformulieren, webshop-koppelingen klantenregistraties of referral marketing systemen. In tegenstelling tot een custom CMS, waar dit vaak uitkomt op (duur) maatwerk.

Voordelen wordpress

Nu je weet wat WordPress is, zetten we even een aantal voordelen van dit CMS-programma op een rijtje.

GEEN STANDAARD WEBSITE

In WordPress zijn de mogelijkheden voor een unieke website oneindig. Zoek je een strakke website of juist een hele creatieve uitstraling: het kan allemaal. Dit is een groot voordeel omdat je zo kunt zorgen voor een unieke bedrijfswebsite die niet alleen professioneel is, maar ook qua huisstijl en functionaliteiten precies bij jou en jouw klanten past.

EENVOUDIG IN GEBRUIK

Zoals je in het begin van deze blog hebt gelezen is eenvoud in beheer een van de belangrijkste kernwoorden van een fijne website. Dankzij WordPress is het relatief gemakkelijk om zelf te onderhouden, zonder dat je hierbij hulp van een beheerder nodig hebt.

EEN MATCH MET IEDEREEN

WordPress is voor iedereen. In welke branche jouw bedrijf ook opereert, welke doelgroep je wilt aanspreken, wat je nichemarkt ook is, WordPress heeft een website-dekseltje voor ieder bedrijfspotje. Leuk weetje: WordPress wordt ook gebruikt voor complexe websites van miljoenenbedrijven als Mercedes Benz of The Walt Disney Company.

Wil jij weten hoe jouw unieke wordpress website eruit zou kunnen zien? Neem contact met ons op!

WordPress Thema ontwikkeling | Pineapple Roermond

OVER PINEAPPLE Webdesign Roermond

We creëren unieke en vóóral onvergetelijke digitale etalages. Goed vindbaar en opvallend. Websites waar je mee voor de dag kunt komen. Van design tot lancering. Met altijd nét dat beetje extra, want die eerste indruk telt.

Pineapple is ontstaan uit passie en ervaring. Na jaren in de muziek- en eventindustrie groeiden we uit tot REACTIVATORS: een concept marketing agency voor bedrijven en merken met durf in het DNA.

Bij het re-activeren van merken hoort een goede online presentatie. Het ontwerpen, bouwen en lanceren van websites was niet alleen een logische stap; het was een must om onze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

We kijken niet alleen met de blik van een ontwikkelaar. We kijken ook met de blik van een marketeer. Zo klopt niet alleen de gebruikservaring, maar ook de uitstraling, de vindbaarheid én de lancering.

Zo is je website niet alleen je visitekaartje, maar ook jouw perfecte én unieke digitale etalage.

pineapple. we are web creation.

Nieuwsgierig?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Heb je behoefte aan een partij die online expertise inbrengt en taken uit handen neemt? Een partij die ondernemend denkt en kansen ziet? Neem dan contact op met Pineapple!