Pineapple

Trends in webdesign volgens Pineapple

Trends in webdesign komen en gaan. Je zou kunnen zeggen dat het daarom geen zin heeft om ze te volgen. De ene dag heeft grote, bold typografie een aanzienlijke impact, terwijl op een andere dag een klein en elegant lettertype de aandacht van het publiek trekt. Toch moet een goede website niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk. Hij moet voldoen aan alle hedendaagse webstandaarden en tegelijkertijd aan de verwachtingen van het publiek. Die laatste zijn meestal gericht op iets nieuws en opwindends.

WAT KUN JE VERWACHTEN IN 2023

Hier komen de webdesigntrends om de hoek kijken. Ze laten je de huidige verwachtingen van het publiek zien. Het kan echter heel ingewikkeld zijn om te voorspellen welke trends het komende jaar in zullen zijn. Wij bij Pineapple denken een neusje te hebben voor wat het wél en wat het níét gaat maken. We nemen je daarom graag mee langs een paar trends die wij verwachten in 2023.

Voordelen wordpress

1. They See Me Scrollin’

Parallax-scrolling is een inmiddels erg populaire webdesigntruc die we gebruiken om delen van een webpagina meer leven in te blazen. Het wordt meestal gebruikt met afbeeldingen, video’s of beeldmateriaal met textuur. Het lijkt diepte op een pagina toe te voegen. Als jij met je muis of vinger langs de afbeelding of video scrolt, lijkt het alsof de afbeelding achter de aangrenzende secties is geplaatst. Dit subtiele effect maakt de content een stuk interessanter om naar te kijken. Het is net alsof je een magische muis of vinger hebt die de afbeeldingen laat bewegen!

2. Niemand houdt van wachten

Een van de állerbelangrijkste webdesignstandaarden is nog altijd ultra-snelle laadtijd. Snelle laadtijden zijn al jarenlang essentiële factoren in UX en SEO, en blijven een hoge prioriteit voor websites die goed willen ranken en beter willen converteren.

Studies zeggen dat meer dan de helft van de internetbrowsers verwacht dat een website snel laadt, niet meer dan twee seconden nadat ze op een link hebben geklikt. Als het langer dan drie seconden duurt om een site te laden, zullen bezoekers waarschijnlijk vertrekken en niet meer terugkomen.

3. Zorg dat je niet saai bent

Om de ervaring van gebruikers op een website nog beter te maken, is fun ook belangrijk! Deze trend in webdesign voor 2023 verblijdt gebruikers met zijn onverwachte subtiliteit. Door de vorm van de cursor te wijzigen of door cursor-geactiveerde animaties te implementeren, hebben bezoekers meer fun tijdens de interactie met een website.

4. Een browser is liever lui dan moe

Veel websites maken zich terecht schuldig aan het hebben van veel grafische elementen en integraties van derden. In theorie kunnen deze een website heel erg vertragen. Gelukkig zijn er anno 2023 veel verschillende manieren om websites te ontwikkelen die alleen content laden die de gebruiker op dat moment te zien krijgt of nodig heeft.

Lazy Load zorgt ervoor dat de webbrowser alleen de content downloadt die je op het scherm ziet, zonder waardevolle serverresources en tijd te verspillen aan het laden van offscreen-content die misschien nooit gezien zal worden.

Veel websitebezoekers bereiken nooit het einde van een webpagina. Dus waarom content laden en de sitelaadtijden verhogen? Een betere approach is om de content te laden als de gebruiker begint met scrollen.

5. Symmetrie is anno 2023 ontzettend saai

Moderne webdesigners zullen in 2023 kiezen voor een asymmetrische stijl. CSS Grid Lay-out is populair om de volledige kracht van printlay-out naar het web te brengen. Grid Lay-out is een 2D-gridlayout-methode voor Cascading Style Sheets. Grids stellen websiteontwerpers in staat om lay-outs te maken voor ingewikkelde responsieve webdesigns.

6. Interactie op het web

Het toevoegen van interactieve secties aan een website is een geweldige manier om waarde te bieden aan bezoekers, hen te laten interacteren met je website en meer over hen te leren. Stel je voor dat je makelaar bent en een hypotheekcalculator aan je website hebt toegevoegd. Je biedt waarde aan je bezoekers terwijl je ook meer over hen leert op basis van de gegevens die worden ingevoerd in je calculator.

7. Virtual reality is hip

VR-ervaringen op websites zullen de komende jaren blijven toenemen. Denk aan websites als Airbnb waarbij je voordat je een reservering maakt even rond kan lopen. Of de website van IKEA die je laat zien hoe een bankstel eruit zal zien in je woonkamer.

VR kan een krachtig hulpmiddel zijn voor een website om nuttige, betekenisvolle content te bieden aan een bezoeker en zal dus in 2023 steeds vaker gebruikt worden.

8. Art Deco wordt weer hip

Art Deco maakt in 2023 een comeback. Deze designlanguage leunt sterk op symmetrische en geometrische vormen. Vaak is het decoratief en sierlijk. De geometrische vormen helpen om visuele stress tijdens het surfen op het web te verminderen.

9. Stockfoto’s zijn zo 2022

Het gebruik van stockafbeeldingen is uit. Custom en persoonlijke illustraties en fotografie is hélemaal in anno 2023. Deze persoonlijke representative brengt een anders anoniem bedrijf helemaal tot leven. Custom foto’s en illustraties zullen daarom leidend zijn in 2023.

Een goed ontworpen website kan een wereld van verschil betekenen voor een bedrijf. Of het nu gaat om het maken van een naam op het internet of het maken van een eerste indruk met een digitale etalage.

Door de trends voor 2023 in je achterhoofd te houden, kun je ervoor zorgen dat een online-ervaring zo optimaal mogelijk is.

Benieuwd of wij iets voor jou of je bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

OVER PINEAPPLE Webdesign Roermond

We creëren unieke en vóóral onvergetelijke digitale etalages. Goed vindbaar en opvallend. Websites waar je mee voor de dag kunt komen. Van design tot lancering. Met altijd nét dat beetje extra, want die eerste indruk telt.

Pineapple is ontstaan uit passie en ervaring. Na jaren in de muziek- en eventindustrie groeiden we uit tot REACTIVATORS: een concept marketing agency voor bedrijven en merken met durf in het DNA.

Bij het re-activeren van merken hoort een goede online presentatie. Het ontwerpen, bouwen en lanceren van websites was niet alleen een logische stap; het was een must om onze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

We kijken niet alleen met de blik van een ontwikkelaar. We kijken ook met de blik van een marketeer. Zo klopt niet alleen de gebruikservaring, maar ook de uitstraling, de vindbaarheid én de lancering.

Zo is je website niet alleen je visitekaartje, maar ook jouw perfecte én unieke digitale etalage.

pineapple. we are web creation.

Nieuwsgierig?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Heb je behoefte aan een partij die online expertise inbrengt en taken uit handen neemt? Een partij die ondernemend denkt en kansen ziet? Neem dan contact op met Pineapple!